Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

Odmítnout vše můžete zde.


Úvod » Turbo kvasnice a kvasnice » Kvasnice pro ovocné pálenky 18% (pro ovocný kvas)


        

Kvasnice pro ovocné pálenky 18% (pro ovocný kvas)

Tolerantní kvasnice na ovocné kvasy

skladem

 

Dostupnost: Skladem
Číslo produktu: 22676
naše cena bez DPH: 69 Kč (3,05 EUR)
naše cena s DPH (15 %):
79 Kč (3,51 EUR)
Hlídací pes:
Hlídací pes

do košíku:
   

Kvasnice pro ovocné pálenky 18%

Tyto ovocné pálenkové kvasnice fermentují až na 18% obj. alkoholu. Balení obsahuje 30 gramů kvasnic určených pro pomalé kvašení s vysokou výtěžností, které zvýrazňuje chuť a vůni ovocné pálenky. Jedno balení vystačí na 25 litrů ovocného kvasu.

Kvasnice pro ovocné pálenky jsou velmi vhodné i pro kvasy založené z jahod, malin, ostružin a borůvek.


Pokyny pro založení 25 litrů ovocného kvasu (18% obj. alkoholu):

Smíchejte kvasnice s 25 litry ovocného kvasu s maximálním množstvím přidaného cukru 320 gramů na litr kvasu. Optimální teplota kvašení je mezi 17-20°C. Doba kvašení je 2 až 4 týdny.


UPOZORNĚNÍ:Nikdy nezakládejte 25 litrů kvasu ve větší nádobě, než 30-32 litrů! Kvasnice mohou zahynout a kvas nebude kvasit!!!

Dodržujte vždy 1/5 volného prostoru v kvasné nádobě! Pokud bude v nádobě více volného prostoru kvasnice, nebude kvas kvasit. Při menším volném prostoru se může naopak kvasná nádoba roztrhnout nebo kvas při bouřlivém kvašení vyteče z nádoby. Dodržujte teplotu uvedenou v návodu!


Skladování:
Originální balení skladujte v chladničce. Otevřené balení skladujte v chladničce po dobu max. 3 měsíců.

Složení: mikroživiny, minerální látky a vitamíny
Váha balení: 30 g
Země původu: Švédsko


TRIK PRO ZVÝŠENÍ KVALITY:

Když je rmut kompletně zfermentován (kontrola hustoměrem), počkejte, až je úplně čirý. Potom odčerpejte rmut pomocí násosky (odtahovací trubky), ale všechny kvasinky a nečistoty ponechte ve fermentační nádobě. Tímto docílíte velmi čirého rmutu bez příměsi kvasinek při destilaci.

Rmut by se měl vyčistit sám za jeden až dva dny. Čištění však lze urychlit přidáním čiřících prostředků nebo umístěním rmutu na chladné místo. Je-li rmut zakalený, vzniká špatná příchuť tím, že se zákal zahřeje při kontaktu s ohřívacím tělesem. Vzniku hořké chuti zabráníte tak, že použijete velmi čistý rmut.

Šetrnějším zahříváním, například přidáním Raschigových kroužků do ohřívače lze omezit hořkou příchuť. Ta může být potlačena i zahříváním pomocí horké vody přes plášť varného kotle. Je to princip vodní lázně s ohřevem pomocí dvouplášťové nádoby. Rmut je ohříván horkou vodou a nikoliv přímo zdrojem tepla.

Všeobecně však platí - POUŽIJTE CO NEJČISTŠÍ RMUT!

 

Podívejte se na tabulku cukernatosti ovoce a přípravu ovocných kvasů za pomocí enzymů a turbo kvasnic.

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.

Hlídací pes
Watch DOG


Informovat na e-mail při změně:


       když cena klesne pod

        když produkt bude na skladě


Zadejte Váš e-mail: