Úvod » Enzymy a čiřídla na kvas » Enzym pro ovocný rmut
Enzym pro ovocný rmut z měkkých plodů - enzym pro rozkládání buněčné struktury a pektinu v ovoci.
Enzym pectinase zefektivňuje proces zkapalňování rmutu, uvolňuje šťávu z ovoce a zvýrazňuje ovocnou chuť o 10-20%. Zároveň odstraňuje zákal a zjednodušuje čištění ovocných rmutů.
Použití: Přidejte enzym do maximálně polovičního objemu směsi (ovoce, voda, cukr) o teplotě 45-50°C. Nechejte 2 hodiny odležet a až poté doplňte do požadovaného objemu.
UPOZORNĚNÍ: Do kvasu nedávejte kvasnice dříve než enzymy! Enzymy vyžadují pro své rozpuštění v kvasu teplotu kolem 50° C, která kvasnice zahubí! Proto nejdříve přidejte do kvasu enzymy dle návodu a poté až kvasnice. Kvas následně nechejte vychladnout na teplotu, kterou vyžadují kvasnice.
Vydatnost: na 5-25 litrů rmutu
Složení: enzym Pectinase
Váha balení: 5 gramů
Země původu: Švédsko