Úvod » Enzymy a čiřídla na kvas » Distizym® FM TOP - enzym pro tvrdé ovoce (10g)
Distizym® FM TOP - speciální enzym k rozkladu ovocných kvasů z tvrdého ovoce (10 g)
Distizym® FM TOP je kapalný, vysoce koncentrovaný, pektolytický enzym se zvýšeným maceračním účinkem. Uvolňuje vázané buňky ovoce do úplného rozpuštění tvrdých ovocných tkání a rozkládá všechny pektinovité látky, což vede k rychlému zkapalnění kvasu. Zkapalnění a rozpuštění ulehčuje prokvášení a vede k optimální výtěžnosti alkoholu.
Doporučené dávkování:
Níže uvedené dávkování se vztahuje na teplotu ošetření 15°C
Distizym® FM TOP zřeďte studenou vodou na 5-10 % roztok a dávkujte přímo do mlýnku, drtiče nebo do kvasné nádoby. Důležité je důsledně promíchat enzymy s kvasem!
Skladování: Skladujte v chladu. Otevřené balení opět uzavřete a co nejdříve spotřebujte.
Obsah balení: 10 g
Země původu: Německo
Zajímavý odkaz:
Příprava kvasu z brambor a jiných hlíz - postup při zakládání bramborových a jiných hlízových kvasů.