Úvod » Enzymy a čiřídla na kvas » Kompletní 3 v 1 enzymy (pro obilné kvasy a tvrdé plody)
Kompletní 3 v 1 enzymy (pectinase, amyláza, amyloglukosidáza)
Kompletní směs 3 enzymů určená pro kvasy založené z obilovin, kukuřice a brambor. Tyto enzymy jsou vhodné i pro tvrdé ovocné plody. Nedoporučujeme je však užívat na vinné kvasy.
Balení obsahu 3 enzymy:
1) Pectinase štěpí pektin v buněčných stěnách, což způsobuje zkapalnění kaše
2) Amyláza převádí škrob na dextriny a disacharidy
3) Amyloglukosidáza/glucoamyláza převádí dextriny a disacharidy na glukózu
Použití 3 v 1 enzymů pro rmut (5 - 25 litrů):
Semletou surovinu (max 8 kg) vložte do kvasné nádoby a přidejte vroucí vodu a vše řádně promíchejte. Až klesne teplota směsi na 45-50°C, přidejte enzymy. Směs znova řádně promíchejte a nechejte odležet 2 hodiny. Následně doporučujeme upravit PH kvasu na 5-6,5 PH. K upravení PH se používá kyselina citronová a k měření jsou ideální lakmusové papírky.
UPOZORNĚNÍ: Do kvasu nedávejte kvasnice dříve než enzymy! Enzymy vyžadují pro své rozpuštění v kvasu teplotu kolem 50° C, která kvasnice zahubí! Proto nejdříve přidejte do kvasu enzymy dle návodu a poté až kvasnice. Kvas následně nechejte vychladnout na teplotu, kterou vyžadují kvasnice.
Vydatnost: na 5-25 litrů
Složení: enzymy Pectinase, Amylase a Amyglukosidase
Váha balení: 4,2 gramů
Země původu: Švédsko