Úvod » Příslušenství » Odpěňovač Schaum-ex, 10g
Erbslöh Schaum-ex - prostředek k odpěnění kvasů
Schaum-ex je kvalitní silikonový odpěňovač, který eliminuje nežádoucí pěnění v ovocných, obilných, bramborových a kvasničných kvasech.
Je speciálně vyvinutý podle požadavků lihovarů. Jeho povrchové aktivní substance efektivně zamezují nežádoucímu vývoji pěny během prokvašení a destilace kvasů. Je vhodný pro použití v ovocných, obilných, bramborových i kvasničných kvasech a je testován odbornou laboratoří na čistotu a kvalitu.
Vlastnosti produktu:
• zabraňuje tvorbě pěny během kvašení a destilace
• zajišťuje bezproblémový výrobní proces
• umožňuje lepší využití kvasící nádoby díky snížení objemu kvasné pěny
Účinek produktu:
Obzvláště během destilačního procesu je rmut krátce před dosažením teploty varu náchylný k silnější tvorbě pěny. Erbslöh Schaum-ex způsobuje rozklad povrchového napětí kvasů, a tím zabraňuje tvorbě pěnových bublin.
Erbslöh Schaum-ex není zdraví škodlivý a je chuťově a pachově neutrální. Proto jej můžete v destilačním zbytku ponechat (destilační zbytek můžete zkrmit, zkompostovat nebo se jiným způsobem zužitkovat).
Doporučené standardní dávkování:
2–4 ml/100 l ovocného kvasu
20–40 ml/1000 kg obilného kvasu, chudého na bílkoviny
40–80 ml/1000 kg obilného (bramborového) kvasu, bohatého na bílkoviny
Při odchylce od standardních podmínek může být dávka zvýšena, respektive nepatrně přizpůsobena.
Přípravek se do kvasu přidává bez rozředění. Zajistěte dobré promíchání.
Také jej můžete přidat krátce před destilací do destilačního kotle (v případě nutnosti se může preparát zředit vodou na 10–20% emulzi).
Způsob skladování:
Optimální podmínky pro skladování Erbslöh Schaum-ex jsou při teplotě 0–10° C po dobu až 36 měsíců. Vysoké skladovací teploty vedou ke zkrácení trvanlivosti, proto se vyvarujte teplotám nad 25° C. Otevřená balení ihned těsně uzavřete a během 2–3 dnů spotřebujte.
Obsah balení: 10g
Výrobce: Erbslöh
Země původu: Německo