Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

Odmítnout vše můžete zde.


Úvod » Vinné a cider sety » Hroznový koncentrát - Chardonnay


        

Hroznový koncentrát - Chardonnay

skladem

 

Číslo produktu: C11036
naše cena bez DPH: 718 Kč (31,89 EUR)
naše cena s DPH (21 %):
869 Kč (38,58 EUR)
Hlídací pes:
Hlídací pes

do košíku:
   

Hroznový koncentrát typu Chardonnay


Hroznový koncentrát na domácí výrobu 23 litrů kvalitního ovocného vína.
Balení obsahuje:
100% hroznový extrakt, kvasnice a stabilizátor a čířič.



Set obsahuje:
5 litrů zahuštěné hroznové šťávy
Vinné kvasnice (sáček „E“)
Stabilizátor kvašení (sáček „H“)
Čířící prostředek (sáček „K“ a „J“)



Návod v 7 krocích


1)    Nachystejte si čistou kvasnou nádobu a smíchejte hroznový koncentrát s vodou, abyste dostali objem 23 litrů. Přidejte vinné kvasnice v balíčku „E“ (ujistěte se, že teplota roztoku a vody je od 22 do 25° C - pokud by tekutina měla více jak 30° C, můžou kvasinky zahynout) a pořádně směs s kvasnicemi zamíchejte.


2)      Hermeticky uzavřete kvasnou nádobu víkem s kvasnou zátkou zátkou a nechte kvasit při 20 až 25° C. Kvas by měl začít kvasit do 2 dnů. Poznáte to bubláním vody v kvasné zátce.


3)      Výsledný produkt by měl kvasit 10 až 16 dnů. Konec kvašení poznáte podle ukončení bublání vody v kvasné zátce. Zkontrolovat konec kvasného procesu můžete pomocí oechslemetru nebo cukroměrem změřením hodnoty nezkvašeného cukru. Stupnice by vám měla ukazovat v ideálním případě „0“. To znamená, že je veškerý cukr vykvašen a dílo je hotové.


4)      Pak přidejte sáček „H“(stabilizátor kvašení), promíchejte a nechte dva až tři dny stát. Přípravek odstraní z kvasu oxid uhličitý, který kalí dílo.


5)   Pokud je oxid uhličitý pryč, přidejte čířící prostředek v sáčcích označených jako "K" a "J". První přidejte sáček "K" a po dobu 30 vteřin míchejte. Po 60 minutách následně přidejte sáček "J" a znovu 30 vteřin míchejte. Nechte nádobu s kvasem stát 3-4 dny v teplotě nejlépe mezi 10 – 15° C, aby se kvas dobře vyčířil.


6)    Následně pomocí stáčecí hadice se sifónem stočte do jiné nádoby tak, aby kal zůstal na dně.


7)    Pijte! :)




Složení:
100% hroznový extrakt, droždí, konzervační látky E202, E224
Země původu: Švédsko
Váha balení: 6,5 kg

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.

Hlídací pes
Watch DOG


Informovat na e-mail při změně:


       když cena klesne pod

        když produkt bude na skladě


Zadejte Váš e-mail: