Úvod » Turbo kvasnice a kvasnice » Coobra Rumové kvasinky
Rumové kvasnice 15% (tolerance na alkohol) pro kvasy z melasy
Rumové kvasnice pro přípravu kvasu z melasy mají specifické aroma. Výsledný produkt po destilaci je nejlepší a nejhodnější právě pro výrobu rumu. Jedno balení rumových kvasnic je dostačující pro založení 25 litrů kvasu z melasy a výsledný kvas dosahuje 15% obj. alkoholu.
Pokyny pro založení 25 litrů kvasu z melasy:
Většina uvedených složek se používá k výrobě všech druhů lihovin. Rum má však výraznou a specifickou chuť, což je z části dané právě melasou.
!Při práci s kvasem pečlivě dodržujte čistotu - nečistota může způsobit zkyselení rmutu!
V 8 litrech teplé vody (50-70°C) rozpusťte 4,5 kg cukru a vzniklý roztok přimíchejte do 2 kg melasy (50%). Poté směs dolijte studenou vodou do objemu 25 litrů. Maximální teplota celé směsi by měla být do 28°C. Pokud je teplota vyšší, kvasnice uhynou.
Pokud je teplota směsi správná, přidejte balení kvasnic, vše dobře promíchejte a ujistěte se, že se kvasnice zcela rozpustily.
Nádobu uzavřete víkem a opatřete kvasnou zátkou (bublátorem). Směs nechejte kvasit při okolní teplotě 20-28°C po dobu 3-10 dní. Reálná délka kvašení závisí na množství cukru a teplotě vzduchu.
Kvas je připraven k destilaci ve chvíli, kdy hodnota na hustoměru dosáhne 0°Oe. Po ukončení kvašení je nejlepší použít přípravek pro vyčíření rmutu.
Pokyny pro založení 25 litrů kvasu z třtinového cukru:
6 kg třtinového cukru rozpusťte v teplé vodě a nalijte do kvasné nádoby. Poté směs dolijte vodou do obsahu 25 litrů a řádně promíchejte. Ujistěte se, že je teplota směsi nižší než 30°C a poprašte cukerný roztok 1 balením rumových kvasnic. Počkejte 15-20 minut a poté kvasnice do cukrové směsi pořádně zamíchejte. Doba kvašení se pohybuje mezi 5 až 7 dny.
Skladování: Otevřené balení skladujte v chladničce po dobu max. 3 měsíců.
Složení: sušené droždí, potravinářské kvasnice, vitamíny a stopové prvky
Váha balení: 72 g
Země původu: Švédsko