Úvod » Tématická literatura » Jak se dělá cidre, calvados, pommeau
Jak se dělá cidre, calvados, pommeau
Zpracování jablek na mošt má již dlouholetou tradici.Častěji se zpracovávají jablka na ovocný destilát - jablkovici.
Jablkovice není věhlasný calvados, ten skvělý nápoj tmavě jantarové barvy, jemné chuti a vůně jablek! Calvados, to je vznešený příbuzný naší jablkovice. Proč tedy nezkusit trochu experimentovat a povznést náš destilát do ušlechtilého stavu?
Krok za krokem vede k tomuto cíli čtenáře zkušená odbornice doc. ing. Helena Uhrová, CSc. Píše o historii, přípravě i použití nápojů, jako jsou cidre, calvados a pommeau. Připojuje zajímavé recepty na jídla a nápoje připravené s použitím calvadosu.
Vydavatel: Víkend
Počet stran: 96
Jazyk: čeština
Rok: 2016