Úvod » Víno, cider a medovina » Harris Premium Cider - cider kvasnice
Harris Premium Cider - kvasnice pro výrobu cideru
Udělejte si vlastní cider z ovoce z vlastní zahrádky!
Prémiové cider kvasnice Harris zajistí, že dosáhnete kvalitního čistého kvašení ovocných moštů a vytěžíte z ovoce tu nejlepší chuť.
Harris Premium Cider kvasinky jsou charakteristické vysokou tolerancí na oxid siřičitý, takže je můžete přidat do nachystaného moštu, i když je v něm stále SO2. Speciálně vyšlechtěné kmeny cider kvasinek jsou vysoce tolerantní vůči organickým kyselinám, nesprávné teplotě a vyšší hladině kyselin v moštu.
Nejvhodnější teplota pro nejlepší kvalitu kvašení cideru je mezi 20-24°C, cider kvasinky však bez problému zvládají i teplotu v rozmezí 10-35°C.
Jedno balení je na 5 až 23 litrů ovocného moštu.
Pokyny pro založení ovocného kvasu na výrobu cideru:
Ujistěte se, že má mošt pokojovou teplotu mezi 20-24°C. Poté do 5-23 litrů moštu vmíchejte jedno balení cider kvasnic a řádně rozmíchejte, dokud se kvasnice zcela nerozpustí. Kvasnou nádobu doporučujeme hermeticky uzavřít víkem a osadit kvasnou zátkou (bublátorem).
Nechejte mošt kvasit ideálně při okolní teplotě mezi 20-24°C. Pokud tuto teplotu dodržíte, dosáhnete nejlepší kvality kvasu. Pokud bude okolní teplota nižší než 10°C nebo vyšší než 35°C, kvasinky můžou uhynout a kvasný proces se zastaví. Konec kvasného procesu poznáte tak, že kvasná zátka přestane bublat.
Cider nechte pořádně vyčířit, aby mrtvé kvasinky sedly na dno. Jakmile se usadí veškeré sedimenty, opatrně stočte čistý cider (pro vyčíření můžete použít i čířící prostředek, nebo můžete cider uložit do chladné místnosti, kde se vyčíří sám).
Složení: šlechtěné kmeny kvasinek, živiny a vitamíny
Váha balení: 5 g
Země původu: Velká Británie
Vyzkoušejte náš Recept na jablečný cider!