Úvod » Enzymy a čiřídla na kvas » Distizym FM - enzym na ovoce (1000 g)
Distizym® FM - speciální enzym k rozkladu ovocných kvasů bobulovítého ovoce (1000 ml)
Distizym® FM je kapalný, koncentrovaný pektolytický enzym pro optimální rozklad kvasu z bobulového a peckového ovoce. Je povolený podle současných platných zákonů a nařízení. Kontrolován odbornou laboratoří na čistotu a kvalitu. CÍL
• rychlé odbourání všech pektinovitých látek, s tím spojené včasné zkapalnění kvasu
• lepší čerpatelnost rmutu
• lehčí rozkvašení a snažší prokvášení kvasu na optimální obsah alkoholu
• intenzivnější narušení pletiva ovoce, tím uvolnění cenných látek ovoce a nárust ovocných aromat.
Doporučené dávkování:
Dávkování enzymu je závislé na surovině, stupni zralosti, teploty a době účinnosti. Následně uvedené dávky se vztahují na teplotu ošetření 15 ˚C. Distizym® FM se zředí studenou vodou na 5-10 % roztok a dávkuje se nejlépe přímo do mlýnku nebo drtiče. Byl-li enzymový roztok přidán do nádrže kvasu předem nebo později , musí se enzym dokonale promíchat. Opakované krátké promíchání během první hodiny podporuje rozklad kvasu. Důležité je důsledně promíchat enzymy s kvasem!
Doporučené dávkováná dle druhu ovoce:
- Bobulové ovoce 30 až 50 ml /100 litrů kvasu
- Peckovité ovoce 20 až 50 ml /100 litrů kvasu
Distizym® FM je pektolytický preparát, speciálně vyvinutý na vysokou aktivitu v kyselém pH prostředí bobulového a peckového ovoce. Distizym® FM rychle štěpí všechny pektinové látky, což vede k výraznému snížení viskozity a zkapalnění kvasu. Kvas se dá potom lehce míchat a čerpat. Intenzivním rozkladem kvasu se uvolňují cenné látky a zvyšuje se obsah buketních a aromatických látek. Zkapalněný a rozložený kvas ulehčuje rozkvašení, zlepšuje prokvašení kvasu, což vede k lepší výtěžnosti alkoholu. Současně se snižuje nebezpečí připálení během destilace.
Skladování: Skladujte v chladu. Otevřené balení opět uzavřete a co nejdříve spotřebujte.
Obsah balení: 1000 ml
Země původu: Německo