Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.


Úvod » Turbo kvasnice » Whisky kvasnice


        

Whisky kvasnice

Whisky kvasnice 8,5% - na obilné kvasy

 

Číslo produktu: 22670
naše cena bez DPH: 98 Kč (4 EUR)
naše cena s DPH (21 %):
119 Kč (5 EUR)
Hlídací pes:
Hlídací pes

Whisky kvasinky pro obilné kvasy. Whisky kvasnice dosahují 8,5% alkoholu v kvasu. Znamenitou whisky lze vyrobit pouze při použití pravých whisky kvasinek.

Chcete si připravit vlastní vynikající whisky? Fermentace (kvašení) rmutu je prvním a nejdůležitějším krokem.
Pokud jsou použity špatné kvasinky, nelze již později tento nedostatek napravit.

Úskalí při fermentaci rmutu whisky
1.    Použití pekařských kvasinek
2.    Fermentace na více než 8,5 % (když nejsou použity pravé whisky-kvasinky)
3.    Přidání živných látek

Účelem pekařských kvasinek je mj. tvorba oxidu uhličitého v chlebu. Jsou-li použity pro fermentaci rmutu, nebude mít whisky správnou chuť. A navíc, pekařské  kvasinky produkují mnoho dalších látek, které jednoznačně ve výsledné whisky nechceme mít.
Pokud při fermentaci vznikne víc než 8,5 % alkoholu použitím jiných než pravých whisky-kvasinek, produkuje rmut příliš mnoho přiboudlin a vedlejších produktů. To výrazně snižuje kvalitu whisky.

Rmut whisky vyžaduje pouze 0,1-0,2 g výživných látek na litr, a ty už tam jsou. Přidání více živin nutí kvasinky k produkci mnoha nepotřebných těkavých látek.

PRAVÉ WHISKY KVASINKY S ENZYMEM AG
Nabízíme pravé whisky kvasinky, které používají i někteří špičkoví světoví producenti whisky. Dodáváme své produkty jak na trh pro domácí použití, tak i lihovarnickému a pivovarskému průmyslu a dalším velkým společnostem.
Ian Smiley, autor knihy Making Pure Corn Whiskey (Výroba pravé kukuřičné whisky), testoval naše kvasinky a konstatoval, že se jedná o nejlepší whisky kvasinky, které kdy použil, a že dodávají whisky mimořádnou chuť.
Je rovněž tvůrcem této inovace - ke kvasinkám se přidává enzym AG. Přidává se kvůli změně nefermentovatelných cukrů na fermentovatelné. Toto přidání se nejsnáze provádí až během fermentace. Není to vhodné při přípravě rmutu, protože enzym AG lze použít maximálně do teploty 40°C - při vyšší teplotě je znehodnocen. Enzym AG, který je součástí balení kvasinek rovněž zvyšuje obsah alkoholu ve výsledném zkvašeném rmutu.

S našimi whisky-kvasinkami můžete provést fermentaci výrazně přes 8,5 % bez snížení výsledné kvality whisky.


Pokyny pro přípravu 25 litrů whisky kvasu (ječmen,kukuřice):
Většina problémů s kvašením whisky rmutu jsou bakterie které mohou být v kvasu. Proto je důležité pracovat při přípravě opravdu čistě.

Semeleme obilí nebo kukuřici, přirozeně se hodí i mouka jakéhokoli druhu (nebo nastrouháme brambory). K přeměně škrobu na zkvasitelný cukr je nutné přidat určité množství vody. Poměr ředění je u obilovin 1:3 a u brambor 1:1.

Příprava obilného základu pro kvas:
Připravte si 5 až 6 kilogramů obilniny, kterou namelte. Obilnina se nesmí namlít příliš hrubě, ale také nesmí být příliš jemná (mouka).

1) Vmíchejte namletou obilninu do 15 litrů vlažné vody (35 až 45° C), a promíchejte. Celou směs ohřejte na cca 65° C a za občasného míchání udržujte teplotu po 60 minut.
2) Přidejte teplotu na 80° C a znovu za občasného míchání udržujte teplotu po 60 minut.
3) Následně přidejte teplotu na 95° C a znovu za občasného míchání udržujte teplotu po 60minut.
4) Tekutinu přelijte do kvasné nádoby a nechte vychladnout.
5) Jakmile bude mít směs teplotu okolo 25°C posypte kvasnicemi povrch kvasu a počkejte 15 minut, poté důkladně promíchejte kvasnice s kvasem.
6) Uzavřete kvasnou nádobu víkem s kvasnou zátkou a nechte kvasit při pokojové teplotě, teplota by neměla přesáhnout 30° C a neměla by být nižší než 18° C.
7) Doba kvasného procesu se může pobybovat od 4 do 12 dnů, vše se odvíjí od kvality použitého materiálu a podmínek v kterých kvas kvasí.

Ukončení kvašení poznáte tak, že kvas přestane bublat, pokud se Vám zdá že kvas není dokvašený doporučujeme změřit oeschelemetrem, který by Vám měl ukazovat při nejlepším výsledku „0“ hodnotu, to značí že byli veškeré cukry přetvořeny v alkohol.

Po ukončení kvasného procesu, je potřeba kvas vyčířit (nechat sednout sediment na dno kvasné nádoby). Pro rychlé vyčíření lze použít čířiče, nebo dát kvasnou nádobu do chladu, jakmile má veškeré sedimenty sednou na dno, čistou tekutinu stočte pomocí šlauchu. Nyní je kvas připraven k destilaci.

Doporučujeme destilovat 2x až 3x pro jemnější chuť výsledného produktu.

Pokyny pro přípravu 25 litrů whisky kvasu z cukru:
Rozmíchejte 7 kg cukru ve vroucí vodě. Vlíjte cukernatý roztok do kvasné nádoby a přidejte vodu do objemu 25 litrů.

Ujistěte se že voda má teplotu mezi 22 - 25° C a přidejte kvasnice (voda nesmí mít více jak 30° C, jinak kvasnice zahynou)

Následně kvasnou nádobu uzavřete víkem s kvasnou zátkou a nechte kvasit po dobu 4 až 12 dní. Konec kvasného procesu poznáte, tak že kvasná zátka přestane bublat.

Nechte kvas vyčířit po dobu 2 až 3 dní, tak aby kaly sedly na dno kvasné nádoby. Po usazení kalů stočte čistý kvas do jiné nádoby a takto ošetřeny kvas je připravený pro destilaci. Pro rychlé vyčíření lze použít přípravku chitosan.

Doporučujeme destilovat 2x až 3x pro jemnější chuť výsledného produktu.

Upozornění: pokud kvasnou nádobu neprodyšně uzavřete a nemáte kvasnou zátku, nádoba se může roztrhnout tlakem!

Příprava kvasu na Irskou Whisky
Výchozí ingredience:
2 kg ječmene 
0,6 kg ovsa 
0,3 kg pšenice 
0,1 kg žita

Přeměna sladu na cukr a vyplavování cukru
To se provádí ve třech etapách:

1. Namleté obiloviny promícháme s 15 litry teplé vody (35 až 40°C) a za stálého míchání zahříváme na cca 65°C. Tuto teplotu udržujte 60 minut.
2. Poté zvyšte teplotu směsi na 80°C a tuto teplotu opět udržujte po 60 minut.
3. Poté zvyšte teplotu směsi na 95°C a tuto teplotu opět udržujte po 60 minut.

Během prohřívání a při zahřívání neustále míchejte.

Poté přelijte směs do kvasné nádoby a nechte vychladnout. Jakmile teplota dosáhne 25°C, vezměte 1 balení Whisky kvasnic a posypejte povrch připraveného základu kvasu. Nechte působit 15 minut a pak důkladně promíchejte.

Nechte kvasit při pokojové teplotě mezi 19 až 23°C, teplota by neměla přesáhnout 30°C a neměla by klesnout pod 18°C. Pokud se tomu tak stane, můžou při vysoké teplotě kvasnice uhynout. Při příliš nízké teplotě se kvašení zpomalí a může se také úplně zastavit. Doba kvašení je mezi 4 až 12 dny.

Ukončení kvašení poznáte tak, že kvas přestane bublat. Pokud se Vám zdá že kvas není dokvašený, doporučujeme změřit oeschelemetrem, který by Vám měl ukazovat při nejlepším výsledku „0“ hodnotu - to značí že byly veškeré cukry přetvořeny v alkohol.

Po ukončení kvasného procesu, je potřeba kvas vyčířit (nechat sednout sediment na dno kvasné nádoby). Pro rychlé vyčíření lze použít čířiče, nebo dát kvasnou nádobu do chladu. Jakmile se veškeré sedimenty usadí na dno, čistou tekutinu stočte pomocí šlauchu. Nyní je kvas připraven k destilaci.

Doporučujeme destilovat 2x až 3x pro jemnější chuť výsledného produktu.

Upozornění: Váš kvas by měl dosáhnout optimálně kolem 7-9% alkoholu. Pokud by jste chtěli docílit většího množství alkoholu v kvasu. postupujte následovně:

Pro dosažení až 15% alkoholu v kvasu přidejte na 1 litr kvasu 120g cukru (1 l kvasu/120 g cukru). Cukr vždy rozpouštějte ve vřelé vodě a přidávejte do kvasu při maximální teplotě 25°C!!!

Cukr si rozdělte na tři třetiny a přidávejte takto: 1/3 cukru přidejte v čase „0“ (při založení kvasu), 1/3 cukru se přidává po dvou dnech kvašení, 1/3 cukru se přidává pátý den kvašení.

Příklad: Kvas založíme v neděli (přidáme hned 1/3 cukru), úterý (1/3 cukru), pátek (1/3 cukru).

Upozornění! Dodržujte vždy 1/5 volného prostoru v kvasné nádobě! Pokud bude v nádobě více volného prostoru, kvasnice nebudou kvasit. Při menším volném prostoru se může kvasná nádoba roztrhnout nebo kvas při bouřlivém kvašení vyteče z nádoby. Dodržujte teplotu uvedenou v návodu!

Skladování: originální balení skladujte v chladničce. Otevřené balení skladujte max.3 měsíce v chladničce.

Složení: kmeny whisky kvasnic, sušené droždí, potravinářské kvasnice, stopové prvky vitamínů a minerálů, enzymy AG

Váha balení: 28 gramů
Země původu: Švédsko

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Whisky kvasnice 8,5% - na obilné kvasy
Přemysl
08.02.2016 15:31
img
Re: Whisky kvasnice 8,5% - na obilné kv
admin
09.02.2016 07:04
imgimg
Re: Re: Whisky kvasnice 8,5% - na o
Přemysl
09.02.2016 09:19
imgimgimg
Re: Re: Re: Whisky kvasnice 8,
admin
09.02.2016 12:03
Hlídací pes
Watch DOG


Informovat na e-mail při změně:


       když cena klesne pod

        když produkt bude na skladě


Zadejte Váš e-mail: