Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.


Úvod » Turbo kvasnice » Turbo kvasnice 18-20% (kvas z cukru a ovoce)


        

Turbo kvasnice 18-20% (kvas z cukru a ovoce)

Tolerantní kvasnice až 20%

 

Číslo produktu: 22610
naše cena bez DPH: 136 Kč (6 EUR)
naše cena s DPH (21 %):
165 Kč (7 EUR)
Hlídací pes:
Hlídací pes

Turbo kvasnice 18-20% pro ovocné a cukerné kvasy

 

S Turbo kvasnicemi 18-20% lze kvasit na 18% alkoholu přidáním 1/3 cukru na začátku a 2/3 cukru po jednom týdnu. To je obvykle nemožné s kvasnicemi pro vysoký obsah alkoholu, protože když obsah alkoholu dosahuje přibližně 14% a teplota je příliš vysoká, teplo zničí kvasinky a fermentace se zastaví předčasně.

 


Pokyny pro založení 25 litrů cukrového kvasu (18% - 20% obj. alkoholu):
8 kg cukru rozpuste v 8 litrech teplé vody a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Poté doplňte na objem 25 litrů studenou vodou a míchejte 1 minutu. Až teplota směsi klesne na 25°C přidejte balíček Turbo Kvasnic 18-20% a míchejte, dokud se kvasnice nerozpustí.

 

UPOZORNĚNÍ: Dodržujte vždy 1/5 volného prostoru v kvasné nádobě! Pokud bude v nádobě více volného prostoru kvasnice, nebude kvas kvasit. Při menším volném prostoru se může naopak kvasná nádoba roztrhnout nebo kvas při bouřlivém kvašení vyteče z nádoby. Dodržujte teplotu uvedenou v návodu!

 


Tip pro maximální obsah alkoholu a nejvyšší kvalitu kvasu:
Nádobu uzavřete, dejte kvasnou zátku (bublátor) a nechejte kvasit při  19-23°C okolní teploty po dobu 10-14 dnů.

 

Tip pro nejrychlejší výsledky:
Nádobu uzavřete, dejte kvasnou zátku (bublátor) a nechejte kvasit při 24-27°C pokojové teploty cca 5 dní. Ukončení kvašení nastává když kvas přestane pracovat (bublat).

 

POZOR! Kvasnice odumřou pokud okolní teplota překročí 27°C! Nedělejte více než 25 litrů kvasu v jedné dávce! Pokud kvasnou nádobu neprodyšně uzavřete a nemáte kvasnou zátku, nádoba se může roztrhnout tlakem!

 


Pokyny pro založení 50-100 litrů cukrového kvasu (18% - 20% obj. alkoholu):
Určené množství kvasnic a cukr tedy vždy po 1/3 (cukru a kvasnic) se přidávají ve třech fázích, které jsou rozděleny následovně:
první fáze čas "0" (na začátku)
druhá fáze 4 až 5 den kvašení
třetí fáze 8 až 10 den kvašení

 

Dávkování kvasnic a cukru:
pro 50 litrů: 2 balení kvasnic, 5 kg cukru na každé balení kvasnic
pro 75 litrů: 2,5 balení kvasnic, 8 kg cukru na každé balení kvasnic
pro 100 litrů: 3 balení kvasnic, 11 kg cukru na každé balení kvasnic

 


Obsah 1 balení a dávkování: Jedno balení obsahuje 115 g turbo kvasnic
115 g turbo kvasnic je dostačující pro založení 100 l ovocného kvasu, 25- 50 litrů obilného kvasu nebo na založení 25 litrů bramborového/cukrového kvasu.

 

Složení: sušené droždí, potravinářské kvasnice, stopové prvky vitamínů a minerálů
Váha balení: 115 gramů
Země původu: Švédsko

 

 

 

TRIK PRO ZVÝŠENÍ KVALITY:

 

Když je rmut kompletně zfermentován (kontrola hustoměrem), počkejte, až je úplně čirý. Potom odčerpejte rmut pomocí násosky (odtahovací trubky), ale všechny kvasinky a nečistoty ponechte ve fermentační nádobě. Tímto docílíte velmi čirého rmutu bez příměsi kvasinek při destilaci.

 

Rmut by se měl vyčistit sám za jeden až dva dny. Čištění však lze urychlit přidáním čiřících prostředků nebo umístěním rmutu na chladné místo. Je-li rmut zakalený, vzniká špatná příchuť tím, že se zákal zahřeje při kontaktu s ohřívacím tělesem. Vzniku hořké chuti zabráníte tak, že použijete velmi čistý rmut.

 

Šetrnějším zahříváním, například přidáním Raschigových kroužků do ohřívače lze omezit hořkou příchuť. Ta může být potlačena i zahříváním pomocí horké vody přes plášť varného kotle. Je to princip vodní lázně s ohřevem pomocí dvouplášťové nádoby. Rmut je ohříván horkou vodou a nikoliv přímo zdrojem tepla.

 

Všeobecně však platí - POUŽIJTE CO NEJČISTŠÍ RMUT.

 

 

 

Více informací o turbo kvasnicích naleznete zde.

 

Podívejte se na tabulku cukernatosti ovoce a přípravu ovocných kvasů za pomocí enzymů a turbo kvasnic.

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.

Hlídací pes
Watch DOG


Informovat na e-mail při změně:


       když cena klesne pod

        když produkt bude na skladě


Zadejte Váš e-mail: