Úvod » Turbo kvasnice » Oenoferm Freddo kvasnice 500 g - pro nízké teploty (pro mošt)


        

Oenoferm Freddo kvasnice 500 g - pro nízké teploty (pro mošt)

 

Číslo produktu: E000149
naše cena bez DPH: 529 Kč (22 EUR)
naše cena s DPH (21 %):
640 Kč (27 EUR)
Hlídací pes:
Hlídací pes

do košíku:
   

Oenoferm® Freddo - chladnomilné kvasinky na rozkvašení 2000 l studeného moštu/kvasu (500 g)
Chladnomilné kvasinky na rozkvašení studených moštů za nízkých teplot (13-17°C).

 

Oenoferm® Freddo jsou speciálně selektované, suché a čisté kvasinky pro rozkvašení studených moštů od teploty 8°C. Stejně dobře slouží i pro uchování aroma řízením teploty chladného kvašení (ca. 13°C do ca. 17°C).

 

U tohoto kvasinkového kmene LW 317-30 rodu Saccharomyces cerevisiae (var. Bayanus) se klade zvláštní důraz na vysoký stupeň konečného prokvášení i přes nízké kvasící teploty. Degustace potvrzují výraznou ovocnou charakteristiku Oenoferm® Fredda. S těmito kvasinkami je možné dosáhnout rychlého rozkvašení ve velmi chladných moštech a dosáhnout až 15 % objemu alkoholu.

 

Oenoferm® Freddo vytváří z moštů a ovocných kvasů citrusové a grapefruitové tóny, aromatické tóny jablek, broskví a vůně růží. Kvas se tak po prokvašení prezentuje vyrovnaným aroma s velmi pěknou svěžestí. Oenoferm® Freddo se však mohou použít i při vysokých kvasících teplotách.

 



Doporučené dávkování:

Do moštu o teplotě mezi 13-17°C se kvasinky dávkují od 15 g /100 l. Při studeném startu kvašení od 8°C se musí dávka zvýšit na minimálně 20-25 g/100 l. Tato dávka vytváří optimální množství životaschopných kvasinkových buněk na mililitr moštu. Tato kvasinková koncentrace buněk garantuje rychlý začátek kvasícího procesu a dominanci nad divokými kvasinkovými kulturami.

 


Použití kvasnic:
Oenoferm® Freddo přidejte do asi 10 násobného množství vlažné směsi moštu a vody o teplotě do 35°C, pomalu vmíchejte a nechejte 20-30 minut bobtnat. Vzniklou kvasinkovou suspenzi, která obvykle lehce pění, pak přidejte k celému množství moštu a promíchejte.

 

Rozdíl teplot mezi kvasinkovou suspenzí a chladným moštem nesmí činit víc jak 8°C - může vzniknout takzvaný kvasinkový šok a mnoho kvasinkových buněk se poškodí. Tomuto zabrání pozvolné přizpůsobení teplot mezi kvasinkovou suspenzí a nádobou.

 

Jakmile se aktivuje kvasný proces díky kvasinkové kultuře, je vhodné kontrolovat teplotu, aby se udržel kvasný proces na potřebné úrovni.

 


Skladování:
Kvasinky Oenoferm®Freddo jsou vakuově baleny. Skladujte v chladnu a suchu. Otevřená balení opět těsně uzavřete a spotřebujte během 2-3 dní.

 

Váha balení: 500 g
Země původu: Německo

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.

Hlídací pes
Watch DOG


Informovat na e-mail při změně:


       když cena klesne pod

        když produkt bude na skladě


Zadejte Váš e-mail: