Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.


Úvod » Víno, cider a medovina » Medovina set - výroba domácí medoviny


        

Medovina set - výroba domácí medoviny

Sada ingrediencí na výrobu medoviny.

 

Číslo produktu: 99240
naše cena bez DPH: 149 Kč (6 EUR)
naše cena s DPH (21 %):
180 Kč (8 EUR)
Hlídací pes:
Hlídací pes

Medovina set Mjöd - set na výrobu medoviny
Díky této švédské sadě si můžete doma vyrobit 25 litrů kvalitní medoviny. Stačí přidat med, vodu a vlastní nápad.

 


Obsah sady:

 


  • 1 balení vinných kvasinek Bayanus na 25 litrů kvasu
    (přidává se do medového kvasu mezi 3.0 až 3.4 PH a při teplotě mezi 20-30°C.)

 


  • 1 balení živin pro vinné kvasinky
    (POZOR! Přidává se do kvasu zároveň s kvasnicemi!)

 


  • 1 balení kyseliny citrónové na úpravu PH v kvasu
    (POZOR! Pokud do medoviny přidáte ovoce, nepoužívejte kyselinu citrónovou!)

 


  • 1 balení vinného stabilizátoru na 25 litrů kvasu
    (přidává se až po ukončení kvasného procesu, aby se zamezilo druhému kvašení)

 


  • 1 balení čířícího prostředku pro vyčištění medoviny od mrtvých kvasinek a dalších nečistot
    (dvousložkové balení; první použijte složku KIESELSOL a nechte kvas odstát 1 hodinu, následně přidejte složku CHITOSAN a nechte čířící prostředek pracovat aspoň 24 hodin)

 

 

 

Ředění medu a vody:
Vodu je důležité převařit, předtím než se bude míchat s medem!

 

Pro suchou medovinu (kyselou) řeďte poměrem 1:4 (1 díl medu na 4 díly vody)
Pro polosuchou medovinu (sladší) řeďte poměrem 2:3 (2 díly medu na 3 díly vody)
Pro sladkou medovinu řeďte poměrem 1:1 (1 díl medu na 1 díl vody)

 

 

 

Postup pro založení 25 litrů kvasu:
Do vyčištěné 30 až 35 litrové kvasné nádoby nalijte 25 litrů směsi medu a vody. Změřte PH a upravte pomocí kyseliny citrónové tak, aby měl roztok PH v rozmezí 3.0 - 3.4.

 

Zkontrolujte a případně upravte teplotu roztoku na 20 až 30°C a vmíchejte balení kvasnic a balení živin. Vše pořádně promíchejte.

 

Kvasnou nádobu nejlépe hermeticky uzavřete a osaďte kvasnou zátkou (bublátorem). Směs nechejte kvasit nejlépe při pokojové teplotě 20 až 24°C. Po ukončení kvasného procesu (kvasná zátka přestane „bublat“) vyčistěte medovinu pomocí dvousložkového čířícího prostředku. Po vyčištění stočte medovinu do čisté nádoby tak, aby všechny usazeniny zůstaly na dně v původní kvasné nádobě. Do stočené a čisté medoviny přidejte balení stabilizátoru, který zabrání druhému kvašení.

 

 

 

Váha balení: 138 g
Země původu: Švédsko

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.

Hlídací pes
Watch DOG


Informovat na e-mail při změně:


       když cena klesne pod

        když produkt bude na skladě


Zadejte Váš e-mail: