Úvod » Enzymy » Kompletní enzymy na obilniny


        

Kompletní enzymy na obilniny

 

Číslo produktu: S1002
naše cena bez DPH: 149 Kč (6 EUR)
naše cena s DPH (21 %):
180 Kč (8 EUR)
Hlídací pes:
Hlídací pes

do košíku:
   

Kompletní enzymy na obiloviny - enzymy pro přeměnu škrobu a jeho zcukernatění

 

Tyto enzymy se aplikují do založeného kvasu před přidáním kvasnic a jejich úkolem je přeměna škrobů v obilninách do tekutého stavu a jejich následné zcukernatění.

 

Balení vystačí na 100 kg obilnin, kukuřice, brambor či jiných škrobových plodin.

 


Obsah balení:
1) Enzym TERMAMYL SC - 50 ml
2) Enzym SACZYM - 100 ml

 


1) Použití enzymu TERMAMYL SC:
TERMAMYL SC je alfa-amyláza v tekutém stavu a používá se na přeměnu škrobu do tekutého stavu. Optimální podmínky pro působení tohoto enzymu:
- teplota 80-85°C
- pH = 5,2 - 6,0

 

POSTUP:
Enzym se dávkuje v množství 40 ml / 100 kg plodiny.

Založený kvas (bez kvasnic) ohřejte na 85°C, přidejte enzym TERMAMYL SC a při této teplotě směs udržujte asi 1-1,5 hodiny. Poté nechejte směs vychladnout na teplotu 60-63°C.

 

 

 

2) Použití enzymu SACZYME:
SACZYME je amyloglukosidáza a používá se ke zcukernatění škrobu. Konečným produktem tohoto procesu je glukóza, a proto je kvašení rychlejší.
Optimální podmínky pro působení tohoto enzymu:
- teplota 60-63°C
- pH = 4,5

 

POSTUP:
Enzym se dávkuje v množství 80-100 ml / 100 kg plodiny.

Do směsi vychladlé na teplotu 60-63°C vmíchejte enzym SACZYME a při této teplotě ji udržujte ideálně 1 hodinu. Poté nechejte směs vychladnout na teplotu potřebnou pro přidání kvasnic (cca 24°C).

 

Hodnoty průběhu zcukernatění po dobu tepelné úpravy:
10 min / 20% zcukernatění
20 min / 50% zcukernatění
30 min / 60% zcukernatění
40 min / 70% zcukernatění
60 min / 100% zcukernatění

 

 

 

 

Postup použití enzymů při tzv. studeném zcukernatění:
Obilí (nebo jinou plodinu) rozmělněte ve  válcové stolici nebo šrotovníku tak, aby byla výsledná zrnitost šrotu menší než 0,5 mm. Můžete mlít suchou i mokrou cestou (voda, kterou při mokrém mletí přidáváte by měla mít teplotu maximálně 55°C).

 

Do připravené suspenze přidejte enzym TERMAMYL SC a následně ji ohřejte na 80-85°C. Při této teplotě směs udržujte po dobu 1-1,5 hodiny. Poté suspenzi nechejte ochladit na 60-63°C, přidejte enzym SACZYME a teplotu 60-63°C udržujte po 1 hodinu.

 

Následně nechejte suspenzi vychladnout na teplotu potřebnou pro přidání kvasnic.

 


Skladování: Skladujte při teplotě do 10°C po dobu max. 24 měsíců
Země původu: Norsko

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.

Hlídací pes
Watch DOG


Informovat na e-mail při změně:


       když cena klesne pod

        když produkt bude na skladě


Zadejte Váš e-mail: