Úvod » Turbo kvasnice » COOBRA Mega Pack kvasnice 18% (pro cukerný kvas)


        

COOBRA Mega Pack kvasnice 18% (pro cukerný kvas)

 

Číslo produktu: C22627
naše cena bez DPH: 269 Kč (11 EUR)
naše cena s DPH (21 %):
325 Kč (14 EUR)
Hlídací pes:
Hlídací pes

do košíku:
   

Turbo kvasnice Coobra Mega Pack 18% na založení 100 l cukerného kvasu

 

Coobra Mega Pack jsou teplotně tolerantní kvasnice, vhodné jak pro cukerné tak pro ovocné kvasy.

 


Pokyny pro založení 100 l cukerného kvasu:
Rozpusťte 25 kg cukr v 40 litrech horké vody a míchejte, dokud se cukr zcela nerozpustí. Následně směs doplňte do 100 litrů objemu studenou vodou (kvasná nádoba by měla mít obsah alespoň 120 litrů (max. 140 litrů), aby se dodrželo pravidlo o 1/5 volného prostoru v kvasné nádobě pro kvalitní kvasný proces).

 

Ujistěte se, že má cukernatá směs teplotu kolem 25°C (POZOR! Nesmí mít více jak 30°C, jinak kvasinky uhynou!) a přidejte balení kvasnic Coobra Mega Pack 18%. Kvasnice v roztoku řádně rozmíchejte, dokud se zcela nerozpustí.

 

Následně kvasnou nádobu hermeticky uzavřete víkem osazeným kvasnou zátkou (bublátorem). Vše nechejte kvasit při okolní teplotě cca 24°C (minimální teplota 18°C – maximální teplota 28° C). Kvasný proces by měl při ideální teplotě probíhat po dobu 4-6 dní.

 

Po dokvašení může kvas dosahovat až 18% obj. alkoholu. Konec kvasného procesu poznáte tak, že kvasná zátka přestane bublat, nebo změřením cukernatosti pomoci oechslemetru/cukroměru. Správně vykvašený kvas by neměl mít žádny zbytkový cukr. Další zkouškou může být ochutnání kvasu, který by neměl být sladký.

 

Po ukončení kvašení nechte kvas řádně vyčířit - před stočením by měl mít křišťálovou barvu. K číření můžete použít i čířící prostředek, nebo můžete kvas přemístit do chladné místnosti (číření může trvat 2-3 dny). Stáčejte jen čistý kvas bez sedimentů!

 


UPOZORNĚNÍ:
Pokud kvasnou nádobu neprodyšně uzavřete a neopatříte kvasnou zátkou, nádoba se může roztrhnout tlakem!

 

Dodržujte vždy 1/5 volného prostoru v kvasné nádobě! Pokud bude v nádobě více volného prostoru kvasnice, nebude kvas kvasit. Při menším volném prostoru se může naopak kvasná nádoba roztrhnout nebo kvas při bouřlivém kvašení vyteče z nádoby. Dodržujte teplotu uvedenou v návodu!

 


Použití:

 


  • 1 balení na 100 litrů cukernatého kvasu

  • 1 balení na 300-400 litrů ovocného kvasu při přidání 6-12 kg cukru na 100 litrů ovocného kvasu

 


Skladování: Originální balení skladujte v chladničce. Otevřené balení skladujte v chladničce po dobu max. 3 měsíců.

 


Složení: ušlechtilé kvasinky, enzymy, živiny, vitamíny a stopové prvky minerálů
Hmotnost balení: 390 g
Země původu: Švédsko

 

 

 

TRIK PRO ZVÝŠENÍ KVALITY:

 

Když je rmut kompletně zfermentován (kontrola hustoměrem), počkejte, až je úplně čirý. Potom odčerpejte rmut pomocí násosky (odtahovací trubky), ale všechny kvasinky a nečistoty ponechte ve fermentační nádobě. Tímto docílíte velmi čirého rmutu bez příměsi kvasinek při destilaci.

 

Rmut by se měl vyčistit sám za jeden až dva dny. Čištění však lze urychlit přidáním čiřících prostředků nebo umístěním rmutu na chladné místo. Je-li rmut zakalený, vzniká špatná příchuť tím, že se zákal zahřeje při kontaktu s ohřívacím tělesem. Vzniku hořké chuti zabráníte tak, že použijete velmi čistý rmut.

 

Šetrnějším zahříváním, například přidáním Raschigových kroužků do ohřívače lze omezit hořkou příchuť. Ta může být potlačena i zahříváním pomocí horké vody přes plášť varného kotle. Je to princip vodní lázně s ohřevem pomocí dvouplášťové nádoby. Rmut je ohříván horkou vodou a nikoliv přímo zdrojem tepla.

 

Všeobecně však platí - POUŽIJTE CO NEJČISTŠÍ RMUT!

 

 

 

Více informací o turbo kvasnicích naleznete zde.

 

Podívejte se na tabulku cukernatosti ovoce a přípravu ovocných kvasů za pomocí enzymů a turbo kvasnic.

 


NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.

Hlídací pes
Watch DOG


Informovat na e-mail při změně:


       když cena klesne pod

        když produkt bude na skladě


Zadejte Váš e-mail: