Úvod » Turbo kvasnice » COOBRA 48 Extreme kvasnice 14-21% (pro cukerný kvas)


        

COOBRA 48 Extreme kvasnice 14-21% (pro cukerný kvas)

 

Číslo produktu: C22642
naše cena bez DPH: 140 Kč (6 EUR)
naše cena s DPH (21 %):
170 Kč (7 EUR)
Hlídací pes:
Hlídací pes

do košíku:
   

COOBRA 48 Extreme Turbo kvasnice 14-21% pro cukerný kvas

 

Coobra 48 Extreme jsou speciální, velmi rychlé kvasnice. Při použití 6 kg cukru na 25 litrů kvasu je doba kvašení pouhých 48 hodin! Při použití 8 kg cukru pak cukerný kvas vykvasí do 5 dní.

 

 

 

 

Pokyny pro založení 25 litrů cukerného kvasu:

Množství cukru, pro které jste se rozhodli (6, 7, 8, 9 kg), rozmíchejte ve stejném množství teplé vody (6, 7, 8, 9 litrů). Jakmile je cukr zcela rozpuštěný, doplňte roztok do objemu 25 litrů studenou vodou.

 

Ujistěte se, že není teplota roztoku vyšší než 30°C (při vyšší teplotě kvasnice uhynou) a přidejte balení kvasnice. Kvasnice v roztoku míchejte, dokud se zcela nerozpustí.

 

Kvasnou nádobu uzavřete víkem, opatřete kvasnou zátkou (bublátorem) a nechejte kvasit při okolní teplotě mezi 19-30°C. Konec kvasného procesu poznáte tak, že kvasná zátka přestane bublat, nebo změřením cukernatosti pomoci oechslemetru/cukroměru. Správně vykvašený kvas by neměl mít žádny zbytkový cukr.

 

Po ukončení kvašení nechejte kvas řádně vyčířit - před stočením by měl být křišťálově čistý. K číření můžete také použít čířící prostředek, nebo můžete kvas přemístit do chladné místnosti (číření tak může trvat 2-3 dny). Stáčejte jen čistý kvas bez sedimentů!

















Přidaný cukr Doba kvašení Alkohol Teplota kvašení

6 kg


7 kg


8 kg


9 kg



2 dny


3 dny


5 dní


7-10 dní



14%


17%


19%


21%



20-30°C


20-28°C


20-26°C


18-24°C


 



UPOZORNĚNÍ:
Pokud kvasnou nádobu neprodyšně uzavřete a neopatříte kvasnou zátkou, nádoba se může roztrhnout tlakem!

 

Dodržujte vždy 1/5 volného prostoru v kvasné nádobě! Pokud bude v nádobě více volného prostoru kvasnice, nebude kvas kvasit. Při menším volném prostoru se může naopak kvasná nádoba roztrhnout nebo kvas při bouřlivém kvašení vyteče z nádoby. Dodržujte teplotu uvedenou v návodu!

 

 

Skladování: Originální balení skladujte v chladničce. Otevřené balení skladujte v chladničce po dobu max. 3 měsíců.

 

Složení: ušlechtilé kvasinky, enzymy, živiny, vitamíny a stopové prvky minerálů
Hmotnost balení: 135 g
Země původu: Švédsko

 

 

 

TRIK PRO ZVÝŠENÍ KVALITY:

 

Když je rmut kompletně zfermentován (kontrola hustoměrem), počkejte, až je úplně čirý. Potom odčerpejte rmut pomocí násosky (odtahovací trubky), ale všechny kvasinky a nečistoty ponechte ve fermentační nádobě. Tímto docílíte velmi čirého rmutu bez příměsi kvasinek při destilaci.

 

Rmut by se měl vyčistit sám za jeden až dva dny. Čištění však lze urychlit přidáním čiřících prostředků nebo umístěním rmutu na chladné místo. Je-li rmut zakalený, vzniká špatná příchuť tím, že se zákal zahřeje při kontaktu s ohřívacím tělesem. Vzniku hořké chuti zabráníte tak, že použijete velmi čistý rmut.

 

Šetrnějším zahříváním, například přidáním Raschigových kroužků do ohřívače lze omezit hořkou příchuť. Ta může být potlačena i zahříváním pomocí horké vody přes plášť varného kotle. Je to princip vodní lázně s ohřevem pomocí dvouplášťové nádoby. Rmut je ohříván horkou vodou a nikoliv přímo zdrojem tepla.

 

Všeobecně však platí - POUŽIJTE CO NEJČISTŠÍ RMUT!

 

 

 

Více informací o turbo kvasnicích naleznete zde.

 

Podívejte se na tabulku cukernatosti ovoce a přípravu ovocných kvasů za pomocí enzymů a turbo kvasnic.

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.

Hlídací pes
Watch DOG


Informovat na e-mail při změně:


       když cena klesne pod

        když produkt bude na skladě


Zadejte Váš e-mail: